onsdag den 13. januar 2010

Queenstown - Milford sound

Queenstown - Milford Sound
Milford Sound er en heldagstur ud til national parken Fiordland. Parken er isaer beroemt for en nogle af de smukkeste vandreture I verden og hvis du skal paa en tur skal man booke aar I forvejen.
Efter en meget lang bustur kommer du til en tunnel gennem et bjerg og ud til en kaempe dal. Fra tunneles start til dens ende faldt vejen ca. 145m. Det gav noget af et tryk I oerene. Det er den mest fantastiske udsigt over dalen og 10.000 vandfald der render ned af klippesiderne.
Naar du er koert igennem dalene kommer du til en kaempemaessig soe. Vandet er kulsort set ovenfra, men nede under overfladen er vandet helt lifeboat og man kan se forholdvis langt. Det er ogsaa I denne soe den sjaeldene sorte koral lever.
Man kommer ud paa en 2 ½ timers baadtur hvor man sejler mellem bjerge og vandfald. Det er saa fantastisk smukt! Foerst ting paa baadturen var en laekker varm buffet. Gemte lidt I lommer og tasker saa jeg havde til senere og ikke behovede at spise aftensmads. Det gaelder om at spare hvor man kan og der er ikke noget bedre end gratis mad!
Sidst paa baadturen kom vi forbi et undervands observatorie. Her saa vi bl.a. de sorte koreller som er hvide nede under vandet. Det bliver kaldt ‘sorte’ fordi de skifter farve til sort naar de doer. De lever langt under overfladen saa menneskerne saa dem foerst som sorte koraller, men blev senere hen klogere.
Meget fedt at se hvad der gemmer sig under det sorte vand.

Man siger at hvis du ikke har set Milford Sound I New Zealand er det det samme som at vaere I Egypten uden at se pyramider. Milford Sound er alt det New Zealand staar for. Smuk nature og vandfald.
Vi fik koert/sejlet omkring 600km den dag saa var noget traet I bagen.
I Milford Sound regner det ca. 300 dage om aaret. Vi var meget heldige for vi havde kun overskyet vejr.
Det var alle pengene vaerd og havde en hyggelig tur med Merete og de Hollandske piger.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar